<bgsound src="depressed.mp3" loop="1">

The Swedish Pan-Galactic Gargle Blaster Drinking Society var den första idé någon bevisligen har haft om en svensk fanklubb för liftarfans. Den kände science fiction-profilen Ahrvid Engholm, medlem i såväl IGLK som GLR, har berättat sålunda:

Sommaren 1982 (tror jag det var) var jag ute och tågluffade. Sf-vänner i Stoke, som jag besökte, tog mig med till Birmingham, där Douglas Adams signerade böcker i bokhandeln Andromeda. Innan jag reste hade jag kontaktats av en J*** T***** som skulle starta Swedish Pan-Galactic Gargle Blaster Drinking Society.

Jag pratade litet med Douglas Adams i bokhandeln och han sade att han gärna ställde upp på en intervju för sin svenska fan-klubb (fast den knappt fanns). Efter signeringen var slut gjorde vi intervjun (på kassettbandspelare). Den tog ca 15 minuter. DNA var snäll och trevlig, och drack vitt vin hela tiden (vilket kanske gjorde honom extra snäll; men han var inte full, vill jag inskärpa).

Hemma i Sverige igen fick jag veta att det var dags för SPGGBDS's första medlemsblad. Och hade jag material? Jo, det har jag! Jag har en intervju med Douglas Adams! Eftersom jag inte hade dubbla kassettbandspelare och kunde ta kopia, fick denne J*** T***** mitt originalband. Och det var det sista jag hörde av honom, klubben eller bandet.

Denne T***** har senare ett par gånger dykt upp som ståuppkomiker, bl a i TV-program från Norra Brunn. Men han har inte vad jag vet sagt något om intervjubandet som försvann i hans svarta hål. Det hela torde utgöra ungefär hela den sorgliga historien om SPGGBDS. Klubben som ajournerades för lunch redan innan frukost.