Galaktiska Liftarrörelsens verksamhet - under de verksamma perioderna - har alltid varit de regelbundna pubmötena varje speciell torsdag, dvs var sjätte vecka = var 42:e dag... Årsmöte är alltid på årets 42:a dag, den 11 februari. Bägge delarna går av stapeln lite hipp som happ nu efter omstarten. Under rörelsens allra första verksamma period försiggick även utgivandet av Sidan 42, som aldrig riktigt tagit sig igen efter nystarten 2001.

Grundare var Anders Pemer som sedan dess suttit som Head Honcho, och i det "hemliga" presidiet på sex personer, "som inte heller har makten", sitter i de senaste bevarade urkunderna Anders Tolfmark (tidigare Carlsson), Karl Henriksson, Isaac Bobjörk, Heidi Lyshol, Staffan Vilcans och Wolf von Witting.

Då det efter nystarten 2001 aldrig har tagit fart och blivit några större skaror vid sidan av mig själv som håller i det hela har det blivit ohälsosamt beroende av att jag själv tar tag i allt inför varje pubmöte för att det ska bli något. Därigenom har min inspiration sjunkit och därav att långt ifrån alla pubmöten i längden verkligen har avhållits, och att utgivningen av Sidan 42 aldrig kommit igång igen.

Vid "ny-nystarten" 2005 lade jag själv upp denna helt nya hemsida, men har inte gjort någon direkt reklam för föreningen mer aktivt än så. Projektet Sidan 42 nummer fem finns någonstans i en verklighet nära oss, och kanske numret blir verklighet innan det blir en uppföljare till filmen? När jag dessutom har massor av andra intressen också får den största energin tills vidare gå till att hålla hemsidan uppdaterad - och försöka bli bättre på att sprida information om den. Närmaste pubmöte är torsdag 2 november 2023, och när normalfallet varit att jag är ensam om ens jag går så har jag nu flyttat dem till den lokala "puben" ute i min egen hemförort. Det är 25 minuter med pendeltåg från Stockholm C, plus en kvart med buss, och stället stänger 21 på torsdagar, men är man fanatisk så är man väl...? (Och vid ett plötsligt större intresse kommer ju saken i ett helt annat läge!)

  • Mer om Sidan 42
  • Pubmöten
  • Liftarrörelsens stadgar